Over mij

Pauline Yoga Mayura Voorschoten

Pauline

Mijn naam is Pauline Mullink. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.

Nadat ik mijn diploma fysiotherapie heb behaald, heb ik een aantal jaren als fysiotherapeute gewerkt in een verpleeghuis. Deze kennis en ervaringen gebruik ik als verlengstuk voor mijn Yoga praktijk. Ik geef Hatha Yogalessen, Yoga Nidra en massages.

Ik heb mijn diploma Yogadocent behaald aan de vierjarige docentenopleiding Yoga en Vedanta te Doorn.

Daarna heb ik de cursus Ayurvedische massage gevolgd en het examen behaald aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven.

Verder ben ik  lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), wat inhoudt dat je jaarlijks je kennis op het gebied van Yoga bijhoudt door middel van workshops en/of cursussen (bijscholingen). .

In de zomer van 2014 was ik gastdocente op het 41e Yoga congres in ZINAL.

De lessen die ik verzorg staan allemaal in het teken van de seizoenen. Ik hou van de seizoenen en ondanks dat ik ze niet allemaal even fijn vind, zou ik er niet een willen missen. Juist de contrasten vind ik mooi. De dingen die niet prettig zijn, laten je de dingen die wel prettig zijn intenser beleven.

Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken. Die kenmerken probeer ik in de lessen zoveel mogelijk weer te geven.

Zo is de lente een overgangsseizoen, van koud naar warm, van klein naar groot (knopje van een bloem). De houdingen die daarbij horen zijn ook openend van karakter. Je opent je lichaam en je hart.

De zomer is een stabiel seizoen, over het algemeen het warmste seizoen. Alles is volledig geworden (de boom is vol blad). De houdingen die daarbij horen zijn ook stabiel of zorgen voor stabiliteit.

De herfst is ook weer een overgangsseizoen, van warm naar koud, van groot naar klein. De herfst is het meest dynamische seizoen, denk maar aan de wind en storm. De houdingen die bij de herfst horen zijn dan ook dynamisch.

De winter is het seizoen waar alles stil lijkt te staan. De meeste bomen zijn kaal, het is het koudste seizoen. Alles is ingetogen. Zo zijn ook de houdingen in de lessen. Je keert meer in jezelf en in dit seizoen komen dan ook meerdere meditatievormen aan bod.

Namasté,

Pauline.