Mijn logo

Regelmatig krijg ik de vraag wat de betekenis van het woord “Mayura” is en waarom er een pauw in het logo staat.

Het logo van Yoga Mayura is niet zomaar gekozen. Het bevat een veelheid aan symboliek.

Mayura in het Sanskriet betekent pauw. Ik wilde graag een logo of praktijknaam met mijn eigen naam erin verwerkt. Mijn naam is Pauline en daarin klinkt het woord pauw en daarom staat er dus een pauw in het logo.

Yoga Mayura

het logo van Yoga Mayura

Het logo is rond, een cirkel. Een cirkel is oneindig. Het omvat al het andere.
Het is een eenheid(s-cirkel). Bovendien is een cirkel de vorm met de minste spanning of energieverspilling.

De pauw is geopend en wil zijn mooie kleuren laten zien. Dat is ook wat ik hiermee wil. Niet dat ik nu zo nodig mijn mooie kleuren wil laten zien, maar wel meer van mijzelf. Ik wil me voor anderen openstellen. Eindelijk mijn vleugels openslaan, voor mezelf beginnen.De kleuren die het meest prominent zijn, zijn de kleuren (Konings)blauw en groen. Blauw behoort tot het 5e chakra, het keel chakra (Vishuddha). Het keel chakra heeft met name te maken met communicatie. Een belangrijk middel als je elkaar echt en goed wilt begrijpen.

Groen behoort tot het 4e chakra, het hart chakra (Anahata). Het hart chakra heeft met name te maken met (universele)liefde. Een belangrijk punt, als je respectvol en met liefde met elkaar en jezelf wilt kunnen omgaan.

De kleuren groen en blauw lopen in elkaar over. Ik vind dat belangrijk in de omgang met elkaar.

Verder zie je de kleur fuchsia, een kleur die ik zelf mooier vind dan paars en om die reden qua tint heb veranderd. Paars behoort tot het 6e chakra, het voorhoofd chakra (Ajna). Het voorhoofd chakra zorgt voor het intuïtief beheersen van het mentale bewustzijn en geeft dit door aan de lagere chakra’s. Het wordt ook wel het derde oog genoemd of de plaats van het 6e zintuig.

Ook zie je nog de kleur geel. Geel behoort tot het 3e chakra, ook wel de zonnevlecht chakra (Manipura) genoemd. Het is de plek van je wilskracht, maar ook van de spijsvertering. Met wilskracht kun je veel dingen bereiken, ook wat je in eerste instantie niet voor mogelijk acht.

Rond de ogen van de pauw is de kleur wit te zien. Wit behoort tot het 7e chakra, het kruin chakra (Sahasrara). Het is de plaats van het hoogste bewustzijn.

Nu missen de eerste twee chakra’s nog. Deze kon ik helaas geen mooie plaats geven in mijn logo en heb ze daarom achterwege gelaten.

Wel wil ik er nog op wijzen dat ik bewust heb gekozen voor acht veren. Zij vertegenwoordigen het achtvoudige Yogapad. De pauw kijkt bewust naar rechts. Voor mij is dat de richting van de toekomst. De poten van de pauw lijken op de wortels van een boom en staat daarmee stevig met beide voeten op de grond. De pauw heeft op zijn kop precies vier veertjes. Zij staan voor de Brahma-Vihara, dat is het Sanskriet voor de vier verheven toestanden van de geest Metta (liefdevolle vriendelijkheid), Karuna (compassie), Mudita (medevreugde) en Upekkha (Gelijkmoedigheid).